Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2019, 12:00 views 3132
Niculin și Chișinău (Foto)
19 decembrie 2019, 12:00 views 3132

Niculin și Chișinău (Foto)

Chișinăuienii, cu ocazia zilei de naștere a marelui artist și Om, Iurii Niculin, împărtășesc din amintirile calde despre întîlnirile cu el în capitala Moldovei și postează fotografii unice, transmite Noi.md.

Astfel, Semion Kațîv pe pagina sa de pe o rețea de socializare a vorbit despre întîlnirile cu Iurii Niculin la Chișinău în 1976 și a publicat mai multe fotografii rare.

„Anul 1976... Chișinău... Atunci încă nu exista un circ „adevărat" în orașul nostru și trupa condusă de Iuri Vladimirovici Niculin a evoluat într-un șapitou... Și eu, atunci, care tocmai intrasem în Institutul de Stat de Cinematografie din Rusia, "cîștigam" filmînd pentru SoyuzGosȚîrk... Atunci și l-am cunoscut pe Iurii Vladimirovici... Apoi, peste mai mulți ani, ne-am întîlnit de mai multe ori la Moscova la Televiziunea Centrală și nu numai... În aceste fotografii care s-au păstrat, este tatăl meu Mordko Ioilovici Kațîv și Iurii Vladimirovici Niculin, iar în a doua fotografie este o parte a trupei în curtea șapitoului. Iată așa o istorie... de ziua de naștere a MARELUI OM ȘI ACTOR. Fie-i amintirea luminoasă și binecuvîntată!", a scris Semion Kațîv.

Cuvinte cheie:

Chisinau , personalitati , circ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.