Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2020, 12:00 views 3333
Incident la biserică de pe teritoriul grădiniței (Foto)
11 februarie 2020, 12:00 views 3333

Incident la biserică de pe teritoriul grădiniței (Foto)

Pe rețelele de socializare au fost publicate cîteva fotografii în care se vede cum din cauza vîntului un copac a căzut peste construcția care se înalță pe teritoriul grădiniței nr. 150 din Chișinău.

„Dumnezeu nu bate cu bățul", scrie internautul care a postat imaginile.

Această grădiniță de aproape doi ani este în mijlocul unui scandal din cauza că pe terenul de joacă destinat pentru copii primăria Chișinău a autorizat construcția unei biserici, care în acte figurează drept bibliotecă. Copiii rămîn fără teren de joacă, deoarece preotul Comunităţii Religioase Parohia cu hramul „Sfîntul Stelian" susţine că „are contract cu Dumnezeu", transmite Noi.md cu referire la Jurnal.

Atît noul primar general, Ion Ceban, pretorul sectorului Rîșcani, socialistul Vlad Melnic, dar și fostul șef al Direcției Educație Rîșcani, actualul șef al DGETS, Andrei Păvăloi, au promis în noiembrie 2019 că această construcție ori va fi demolată, ori va fi folosită în interesul instituției. Cel mai probabil va fi construit un depozit la subsol, o sală de sport sau o bibliotecă cu un cabinet pentru psiholog.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , biserica , incident

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.