Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2012, 15:50 views 8576
30 octombrie 2012, 15:50 views 8576

Societatea civilă a învins! Chirtoacă nu va construi necropolă în scuarul Kentford


Foto: terra.md 

Sub presiunea societății civile primarul Dorin Chirtoacă a retras autorizaţia de construcţie a bisericii de lîngă clădirea Kentford. Totodată, va fi reziliat şi contractul dintre firmă şi Primăria Municipiului Chișinău.

Chirtoacă în sfărșit, sub presiunea dezvăluirilor șocante din presă,  a recunoscut că în scuarul de la Kentford  se preconiza construirea nu atît a unei „biserici private” cît a unui cimitir pentru milionari.

"Am făcut şi noi investigaţii şi s-a dovedit că în subsol se pregătea un întreg etaj pentru păstrarea cavourilor.

Acest lucru nu a fost anunţat atunci cînd a fost propus proiectul. Voalat s-a dat de înţeles ca acolo să se regăsească ctitorii. Dar de la ctitori şi pînă la 400 de cavouri este puţină diferenţă. De aceea, autorizaţia de construcţie va fi retrasă, iar contractul va fi reziliat, deoarece construcţia are un alt scop decît cel iniţial", a declarat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Decizia de astăzi a lui Chirtoacă a demonstrat că societatea civilă din Moldova este în stare să oprească cele mai odioase „proiecte” zămislite de actualul edil și să salveze Chișinăul de la dezastru.  

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populația:
525 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîrliţa și Vanţina. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 525 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.