Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2022, 15:30 views 7722
Înmormîntarea militară din Chișinău de pe bd. Decebal, 17 este un cimitir-garnizoană
27 februarie 2022, 15:30 views 7722

Înmormîntarea militară din Chișinău de pe bd. Decebal, 17 este un cimitir-garnizoană

Înmormîntarea militară din Chișinău de pe bulevardul Decebal, 17 este un cimitir al garnizoanei, fapt confirmat de documentele oficiale.

Despre acest lucru a scris pe canalul său Telegramă, prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova, atașînd o fotografie a documentului respectiv, transmite Noi.md.

"Totuși – cimitir al garnizoanei!!! Revenind la înmormîntarea militară de pe Decebal, 17. Numai cîte nu am auzit din cauza ipotezei exprimate că acolo se află Cimitirul garnizoanei. Și la CCA am fost chemați, și cu Vlad Bilețchi am discutat, și documente bune de privatizare mi-a oferit, și chiar un armistițiu pentru restaurarea cimitirului au anunțat. Pregătesc următorul material și despre tine - în muntele de documente găsesc una după alta confirmarea corectitudinii mele. Întrebarea este de ce Academia de Științe, în persoana lui Duca, emite certificate istorice incomplete. Ce fel de "om de știință" mai este și el. Vlad, așa cum am promis, fac un material mai mare cu privatizarea și interviul Dumneavoastră. Legați-vă cravata", a scris ea.

Anterior Elena Levițkaia-Pahomova într-un subiect, în cadrul emisiunii de autor "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune NTV Moldova, a menționat că nu există la Chișinău, nici un fel de Cimitir al eroilor români, dar există din anul 1888 un Cimitir al garnizoanei, al doilea nume al căruia este Cimitirul eroilor, și acest loc nu ar trebui să dezbine, ci să unească, deoarece acolo se află ostași din diferite țări.

Cimitirul Eroilor este locul de înmormântare a ostașilor căzuți pe cîmpurile de luptă în Primului Război Mondial și a celor decedați în spitalele militare din Chișinău, care în timpul războiului erau multe. În listele celor îngropați, ale căror nume au fost identificate, poate fi găsit un adevărat internațional: există și nume franceze, cehe, rusești, ucrainene, poloneze, moldovenești, românești. Primele înmormîntări datează din 1888.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cimitir

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.