Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 noiembrie 2012, 14:54 views 4654
07 noiembrie 2012, 14:54 views 4654

În Chişinău a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere

În municipiul Chișinău a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere către sezonul gripal 2012 - 2013, informează MOLDPRES.

În acest sens, Centrul de Sănătate Publică din municipiu a recepţionat 20 mii doze de vaccin. Ministerul Sănătăţii a stabilit că împotriva gripei sezoniere în acest an vor fi vaccinaţi copiii şi adulţii cu maladii cronice şi stări care favorizează un risc înalt de complicaţii datorate gripei. De asemenea, vor fi vaccinate persoanele cu risc sporit de infectare şi complicaţii postgripale, cum ar fi lucrătorii ai instituţiilor medico-sanitare publice, serviciului de sănătate publică; membrii echipelor de intervenţie în eventualele focare de gripă, studenţii şi rezidenţii antrenaţi în acordarea asistenţei medicale bolnavilor în epidemia de gripă; personalul instituţiilor de asistenţă socială.

Persoanele care nu sînt incluse în contingentele de vaccinare stabilite de Ministerul Sănătăţii pot fi vaccinate la adresarea lor în Centrele de vaccinare private. Stilul echilibrat de viaţă şi controale făcute cu regularitate la medic sînt susţinute şi de către organizatorii Campaniei de informare şi promovare a modului sănătos de viaţă, ediţia 2012, cu sloganul "Spune DA pentru sănătatea ta", notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Chisinau , sanatate , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.