Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2012, 10:54 views 5623
12 noiembrie 2012, 10:54 views 5623

Școala de Fotbal din Chişinău riscă să fie deposedată de un teren sportiv. Locuitorii bat alarma

Şcoala Sportivă Specializată Republicană de Fotbal din sectorul Rîșcani al capitalei riscă să rămînă fără terenul de fotbal și fără sala de antrenamente. Asta deoarece pe terenul respectiv ar putea fi ridicat un bloc locativ.

Deocamdată, totul este la nivel de vorbe, iar terenul îi aparține în continuare școlii sportive. Informația despre riscul ca școala să rămînă fără teren a parvenit print-o scrisoare la redacția portalului informațional Noi.md, iar autorul scrisorii a solicitat păstrarea anonimatului.

Ulterior, reporterul Noi.md s-a deplasat la școală, unde a avut discuții cu directorul instituției, Vladimir Crasilevschii. Acesta a confirmat că, din 2009, au existat foarte multe solicitări în adresa conducerea instituției de a ceda terenul în alte scopuri, inclusiv pentru deschiderea unui loc de parcare sau ridicarea unor construcții. Azi, dispar terenuri de joacă pentru copii, iar în locul lor se apar construcţii comerciale. Noi nu sîntem asigurați că și aici n-ar putea să se întîmple același lucru, mai ales că terenul este foarte bun. Poate cuiva o să-i placă sau deja îi place. Cred că decizia finală aparține Guvernului, pentru că, acum, totul este posibil prin culoare”, a spus Crusnevschii.

Directorul școlii a mai spus că instituţia este sub gestiunea Ministrului Tineretului şi Sportului.

Solicitat de Noi.md, Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului, a negat că în zonă va fi ridicat un bloc de locuit, specificînd că terenul va fi doar amenajat. Cebanu a precizat că terenul poate fi alocat doar pentru construcții sportive.

În scrisoarea primită la redacția Noi.md este însă menționat că agentul economic are intenția să ofere pentru a obţine acest teren cîteva apartamente și unor sportivi.

Solicitat de Noi.md, Radu Blaj, arhitectul şef interimar al Chişinăului, a spus că, potrivit nomelor, Primăria nu poate da în arendă nici un teren care aparține unei instituții de învățămînt. Potrivit lui, o decizie în acest sens poate să ia doar Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pe de altă parte, locutorii din zonă se opun vehement construcției unui bloc locativ pe porțiune de teren unde copiii pot să se joace. Oamenii spun că în preajmă sînt suficiente clădiri și un singur teren de fotbal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , Chisinau , sport , fotbal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
458 locuitori

Crețoaia este un sat în componenţa comunei Ţînţăreni, raionul Anenii Noi. Satul Crețoaia este situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi, la 7 km de staţia de cale ferată Socoleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Creţoaia a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.