Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2012, 09:35 views 7759
13 noiembrie 2012, 09:35 views 7759

Grădina Zoologică din Chişinău s-a îmbogăţit cu 25 de animale


Foto: casata.md 

Grădina Zoologică din Chișinău s-a îmbogăţit cu 25 de animale, pe care le-a primit în dar din Estonia. Mamiferele se simt bine şi sînt apreciate de vizitatori. Pentru confortul animalelor, administraţia grădinii zoologice a reconstruit 4 voliere noi, conform standardelor europene, informează prime.md.

Din Estonia au fost aduse capre siberiene, un tur caucazian, suricate, dar şi maimuţe marmoset, considerate cele mai mici primate din lume. Angajaţii grădinii zoologice spun că animalele au parcurs un drum lung şi acum au nevoie de o perioadă pentru adaptare.

Mai greu au suportat drumul suricatele şi maimuţele, care sunt friguroase.

Animalele, valoarea cărora este de peste o sută de mii de euro, sînt o premieră pentru menajeria din Chișinău. Pentru ca acestea să se simtă bine în noua lor casă, administraţia Grădinii zoologice le-a reconstruit 4 voliere noi, pe o suprafaţă de un hectar, împrejmuite cu un gard de sîrmă, adus special din Noua Zeelandă. Ultima dată, Grădina Zoologică a primit o donaţie de o asemenea valoare acum 5 ani, de la o menajerie din Polonia.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.