Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2020, 12:35 views 2879
A fost elaborată o hartă cu teritoriile afectate de ambrozie, în Chișinău
14 mai 2020, 12:35 views 2879

A fost elaborată o hartă cu teritoriile afectate de ambrozie, în Chișinău

O hartă cu teritoriile din Chișinău unde crește ambrozia a fost elaborată de Primăria capitalei, anunță primarul general, Ion Ceban.

Potrivit informațiilor, toate sectoarele sînt afectate, mai puțin centrul capitalei, iar suprafața totală este de 200 de hectare, ceea ce reprezintă 122 de zone.

"Am solicitat să se intervină prompt pentru ca locuitorii capitalei să nu aibă de suferit din cauza acestei buruiene care provoacă alergie. Proiectul prezintă date din sectoarele orașului, unde au fost identificate focare de răspîndire a ambroziei. Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă. Pînă în prezent s-a intervenit cu soluții chimice pe o suprafață de 5 hectare în sectoarele Ciocana și Botanica", a declarat Ceban.

Totodată, agenții economici, persoanele fizice trebuie să aibă grijă de terenurile care le dețin și să înlăture ambrozia, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform codului contravențional. Organul constatator în acest caz este poliția, preturile de sector și Direcția locativ-comunală.

"Este mult de muncă și sper să reușim să o stîrpim de-a lungul timpului", a adăugat Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ambrozie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.