Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2020, 14:00 views 3936
În capitală a fost descoperi un nou subsol vechi
19 septembrie 2020, 14:00 views 3936

În capitală a fost descoperi un nou subsol vechi

În capitală, în cadrul lucrărilor de săpare unei gropi lîngă un birou, sub o clădire înaltă, a fost descoperit un subsol vechi, care are mai multe sute de ani.

După cum a scris un internaut, astfel de subsoluri se numesc aici turcești, transmite Noi.md.

"Aici există un număr foarte mare de astfel de galerii sub pămînt, care se întind pe zeci de kilometri, unindu-se între ele, formînd o rețea ramificată sub orașe.

Ele sînt vechi, au cel puțin 300 de ani. Cine și de ce le-a construit, nu se știe.

Tehnologia construcției lor pe întreg teritoriul Moldovei este aceeași: tunelul săpat în pămînt este acoperit cu scoici pe o soluție de lut cu var, formînd un arc.

Mai mult decît atît, dimensiunile tunelurilor pot varia în mod semnificativ, de la un metru pe un metru pentru ventilație, pînă la tunele prin care poate merge ușor o caretă sau pot trece 4 persoane în rînd", a spus el.

După cum a atras atenția internauții, dezvoltatorul a reacționat rapid la situație și a zidit deja intrarea în pivnița veche descoperită.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2796 locuitori

Dănceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Dănceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 21 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2796 de oameni. Satul Dănceni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.