Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 noiembrie 2012, 12:27 views 12614
29 noiembrie 2012, 12:27 views 12614

Peste 2600 de specii de plante unice ale Grădinii Botanice riscă să dispară

O muncă de peste 60 de ani s-ar putea duce de rîpă într-o singură noapte. Vorbim de colecţia unică de plante tropicale a Grădinii Botanice. De două zile, cazanul care asigura cu energie termică toate serele s-a defectat, iar plantele supravieţuiesc la o temperatură de două ori mai mică decît ar fi necesară, informează trm.md.

Angajaţii Grădinii Botanice au improvizat cîteva sobe, dar acestea nu schimbă temperatura decît cu un grad. Disperaţi oamenii spun că n-au mai avut asemenea situaţii.

Conducerea Grădinii Botanice spune că au reparat cazanul acum cîteva zile, dar acesta s-a defectat din nou, de această dată, definitiv. Aşa că ar avea nevoie de unul nou, care costă nici mai mult nici mai puţin 800 de mii de lei.

Cazanul asigura cu căldură şi blocul cu oficii, iar acum nu doar florile îndură frig dar şi angajaţii.

Grădina Botanicii este gestionată de Academia de Ştiinţă. Conducerea de aici însă strînge din umeri şi spune că nu are bani pentru un nou cazan şi nici la ajutorul Guvernului nu speră.

Grădina Botanică din Chișinău numără peste 2600 de specii de plante unice tropicale şi subtropicale cu o vechime de 60 de ani.

Cuvinte cheie:

plante , natura , Gradina Botanica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.