Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 septembrie 2020, 14:30 views 2876
Chirtoca, despre parteneriatul public-privat: E nevoie de multă muncă de pregătire
27 septembrie 2020, 14:30 views 2876

Chirtoca, despre parteneriatul public-privat: E nevoie de multă muncă de pregătire

Primăria Chișinău a landat un apel la adresa comunității de afaceri pentru cooperare în vederea implementării comune a mai multor proiecte de dezvoltare a orașului.

Inițiativa va fi prezentată spre examinare Consiliului Municipal. Un comentariu pentru eNews la aceast subiect a oferit consilierul municipal din PSRM Vasile Chirtoca.

"Există mult spațiu pentru o astfel de cooperare în capitală: pasaje subterane, drumuri și trotuare, parcări, iluminat stradal, amenajarea stațiilor de transport public, instalarea camerelor video în oraș și altele. Dar avem nevoie de multă muncă pregătitoare, proiectare, calcule, aprobare și coordonarea obiectelor cu structurile private. În afară de asta, multe proiecte de business, municipiul le poate implementa de sine stătător".

Antreprenorul cu experiență Vasile Chirtoca este de părere că municipiul are nevoie de credite, dar conform legii există anumite restricții.

"Evident, în condiții de pandemie, are sens să lucrăm cu Parlamentul și să eliminăm aceste restricții asupra proiectelor. Unul dintre aceste proiecte - crearea parcărilor cu plată. Trebuie să lucrăm cu legiuitorii pentru a ne extinde posibilitățile. Lucrul abia începe. Primarul general are un sprijin bun în CMC, aceasta este cea mai mare fracțiune PSRM, deși nu avem majoritate. De asemenea, are sprijinul autorităților centrale, președintele, pentru care este foarte important ca orașul să se dezvolte. Acum avem un consiliu municipal eficient. Dacă e ceva eficient, atunci obținem și sprijin din partea altor facțiuni. Ideea primarului general este destul de viabilă", crede consilierul municipal.

Sursa: enews.md

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.