Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2012, 09:51 views 4591
21 decembrie 2012, 09:51 views 4591

Vadim Mișin: Primăria municipiului Chișinău nu face față condițiilor de iarnă

Acest lucru l-a declarat pentru agenția "Novii Reghion" președintele comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice deputatul Vadim Mișin.

"Starea drumurilor poate fi considerată satisfăcătoare, dar starea trotuarelor nu se încadrează în limite rezonabile. În opinia mea, conducerea orașului, care se deplasează cu mașinile personale, nu-și dau seama că mulți oameni nu folosesc carosabilul, ci merg pe trotuare, fracturîndu-și mîinile și picioarele.

Fiind în Occident, am observat o situație absolut diferită. Concomitent cu drumurile, toate forțele sînt aruncate pentru a curăța trotuarele. Primordială, în acest caz, este întotdeauna curățarea trotuarelor. Dacă ar fi să evaluăm pe o scală de la unu la zece, atunci pentru curățarea trotuarelor, Chirtoacă merită nota unu. Ar fi bine să învețe inițial să presoare nisip pe străzi înainte de a construi metrou ", - a declarat V. Mișin.

Potrivit centrului de presă a serviciului urgență din Chișinău, în ultimele zile în capitală 26 de persoane au fost internate traume cauzate de căderi pe gheață.

Dintre aceștia, șapte persoane au fost spitalizate cu fracturi deosebit de grave.

Cuvinte cheie:

Chisinau , zapada , meteo , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
534 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Zîmbreni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 534 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.