Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 februarie 2021, 12:00 views 2392
Meniu unic la grădiniţele din Chişinău, din 1 februarie
02 februarie 2021, 12:00 views 2392

Meniu unic la grădiniţele din Chişinău, din 1 februarie

Din 1 februarie, copiii în grădiniţele din municipiul Chişinău vor fi alimentaţi conform unui meniu unic. Acesta este mai sănătos, variat, cu fructe proaspete, mai puţin zahăr, iar raţia alimentară corespunde necesităţilor vârstei copiilor. Precizările au fost făcute de Angela Cutasevici, viceprimar de ramură, la şedinţa operativă de la Primărie.

„Meniul model este variat, unele şi aceleaşi bucate nu se repetă, atât în timpul zilei, cât şi în timpul săptămânii. S-a micşorat cantitatea de zahăr", a spus viceprimarul, potrivit IPN. Untul servit are 72,5% grăsimi. Uleiul de floarea soarelui nerafinat se utilizează doar la asezonarea salatelor. De două ori pe săptămână copiii se vor alimenta cu fileu de peşte dezosat.

Primarul general, Ion Ceban, a propus să se facă controale inopinate pentru a verifica calitatea produselor şi implementarea meniului. Acesta a mai cerut să fie implicaţi în verificări inclusiv consilierii municipali şi experţii din domeniu.

Până la 31 martie, în acest sens urmează să fie prezentat un raport.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2566 locuitori

Batîr este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Batîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2566 de oameni. Satul Batîr a fost menționat documentar în anul 1712.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.