Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 martie 2021, 13:30 views 3157
În municipiul Chișinău a început testarea plăților electronice în mijloacele de transport în comun
06 martie 2021, 13:30 views 3157

În municipiul Chișinău a început testarea plăților electronice în mijloacele de transport în comun

Primăria municipiului Chișinău începe implementarea plăților electronice în transportul public din capitală, în parteneriat cu doi operatori de plăți electronice și o bancă comercială, transmite MOLDPRES.

Terminalele de plată care acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless, sunt deja testate în parcurile de troleibuze și autobuze.

Până la sfârșitul lunii martie, cele mai solicitate rute de troleibuze, nr. 10, 22 și 30, și autobuze nr. 2 și 5 vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăților fără numerar.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că taxarea electronică în transportul public din Chișinău este un proiect ambițios, dar tergiversat de mulți ani. Edilul a precizat că la nivelul municipalității a fost creat un grup de lucru, care s-a ocupat de implementarea proiectului privind sistemul de taxare electronică în transportul public.

„În această perioadă au fost definitivate mai multe scenarii, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv cei care posedă abonamente la călătoria cu transportul public sau care beneficiază de facilități în transport. Mă bucur că proiectul-pilot începe la mijlocul lunii martie şi este realizat în colaborare cu Compania MasterCard. Capitala trebuie să devină una digitală, inclusiv în ceea ce privește transportul public", a menționat Ion Ceban.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.