Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2021, 16:00 views 3180
Expoziție de pictură și grafică cu peisaje arhitecturale ale Chișinăului vechi
09 martie 2021, 16:00 views 3180

Expoziție de pictură și grafică cu peisaje arhitecturale ale Chișinăului vechi

Lucrările de pictură și grafică ale artiștilor plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc, care reprezintă peisaje arhitecturale ale Chișinăului vechi, sunt prezentate într-o expoziție vernisată la Biblioteca Națională începând cu data de 10 martie, transmite IPN.

Vernisajul „Te salut, Chișinău" este dedicat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău. Lucrările sunt executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei, acril pe pânză, acuarelă, peniță tuși, gravură pe hârtie

„Partea Veche a oricărui oraș reprezintă, în primul și primul rând, memoria. O imprimare în timp, sub forma arhitecturală, a trecutului acelor oameni care au locuit în acest oraș. Celor care sau bucurat în Chișinău de frumusețile și bucuriile vieții, au suportat și au rezistat la momentele grele pe care, din păcate tot ea, viața obișnuiește să le creeze. Oameni de diferite naționalități, diferite confesii religioase, diferite viziuni politice, cea mai mare parte din ei oameni cu demnitate și de bună credință, cei ce au creat acest oraș", precizează Biblioteca Națională într-un comunicat de presă.

Artiștii plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc încearcă să imortalizeze în creația sa Chișinăul istoric ,și anume memoria trecutului. Lucrările lor se află în colecții de stat și particulare din numeroase țări.

Expoziția poate fi vizitată până pe 31 mai, în Blocul Bentral al BNRM din strada 31 august 1989, nr. 78 „A". Intrarea este liberă.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1202 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.