Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 martie 2021, 14:00 views 2687
În capitală a fost lansat sistemul de taxare electronică în transportul public
16 martie 2021, 14:00 views 2687

În capitală a fost lansat sistemul de taxare electronică în transportul public

Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul bancar, transmite MOLDPRES.

Primăria capitalei a lansat astăzi proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal în parteneriat cu MasterCard.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, proiectul este rezultatul discuțiilor inițiate cu compania Mastercard și cu o bancă comercială din Republica Moldova. „Achitarea fără numerar va fi posibilă în 110 unități de transport public municipal de pe trei rute de troleibuz și două rute de autobus. Este vorba de rutele de troleibuz 10, 22 și 30 și rutele de autobus 2 și 5", a spus Ceban.

La rîndul lor, reprezentanții instituției bancare au declarat că plata pentru costul călătoriei rămîne aceeași și poate fi efectuată cu un card bancar ori cu telefonul prin sistemul integrat instalat în unitățile de transport.

Întreprinderile Municipale „Regia Transport Electric Chișinău" și „Parcul Urban de Autobuze" au încheiat contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică pentru proiectul pilot, care va dura șase luni. În urma unui studiu de fezabilitate, se va decide dacă acesta va fi sau nu implementat permanent.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport , Ion Ceban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.