Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2021, 12:30 views 3775
În subterană, ca la expoziție: Schimbările continuă în capitală
26 martie 2021, 12:30 views 3775

În subterană, ca la expoziție: Schimbările continuă în capitală

Trecerea subterană din str. Alecu Russo, 2/1 a fost decorată cu imagini tematice din orașul Kiev și Moscova.

„Ținînd cont de amplasarea pasajului subteran la intersecția a două mari străzi din sectorul Rîșcani și anume str. Kiev și bd. Moscova, pereții interiori ai acestuia au fost decorați cu imagini securizate cu sticlă antivandal, în care sînt prezentate monumente importante ale orașelor Kiev și Moscova”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

De menționat că, imagini cu orașul Budapesta și Istanbul au fost amplasate în alte două subterane din capitală: cea de la intersecția bd. Dacia cu str. Teilor și de pe viaduct, transmite noi.md.

Subterana din str. Alecu Russo 2/1 a fost reabilitată integral. Reparați au fost pereții, tavanul și scările de acces. S-au amenajat și rampe pentru persoanele cu mobilitate redusă. De asemenea, conform proiectului, a fost renovat sistemul de iluminat și curățată rețeaua de canalizare pluvială.

Totodată, în scopul securizării obiectivului, au fost instalate camere de supraveghere.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparatie , Chisinau , pasaj subteran

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.