Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2021, 16:00 views 3356
Scuarul Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public municipal
31 martie 2021, 16:00 views 3356

Scuarul Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public municipal

Dansurile în formă de protest ale copiilor de la Codreanca au fost auzite. Potrivit primarului general Ion Ceban, scuarul din preajma Universității Ion Creangă și a Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public al municipiului Chișinău.

În acest sens au fost întreprinse toate măsurile în ultima perioadă.

„Din 2015 am luptat împreună cu colegii din PSRM pentru ca să se facă dreptate, iar pe acest petic de pămînt să nu apară un monstru de clădire care urma să fie construită după ce pămîntul a fost preluat abuziv. Decizia de astăzi urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai protejat în conformitate cu legislația în vigoare. Scuarul urmează să fie amenajat și modernizat!

 Pe parcursul anilor mai multe spații au fost preluate prin scheme frauduloase, cu ocuparea abuzivă a terenurilor inclusiv a spațiilor verzi, exemplu este și Restaurantul Doina cu care sîntem în proces de judecată, în cadrul căruia cei din urmă solicită obligarea primăriei de a elibera acte permisive în vederea edificării unei clădiri imense în Parcul Trandafirilor din sectorul Botanica”, a declarat acesta.

În prezent primăria municipiului Chișinău a inițiat mai multe procese care urmăresc trecerea bunurilor ce constituie proprietatea municipiului din domeniul privat în domeniul public pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Scuar , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.