Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 aprilie 2021, 15:10 views 4053
Alte 10 troleibuze asamblate la atelierul RTEC au fost lansate pe rutele din capitală
Foto: facebook.com
02 aprilie 2021, 15:10 views 4053

Alte 10 troleibuze asamblate la atelierul RTEC au fost lansate pe rutele din capitală

Un număr de 10 troleibuze asamblate la atelierul Regiei Transport Electric au fost lansate astăzi pe rutele din Chișinău. Unitățile de transport sînt de tip AKSM și au fost fabricate la uzina din Minsk, comunică MOLDPFRES.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea asigură cetățenii cu transport de calitate, la standarde internaționale. De asemenea, edilul a precizat că, de la începutul anului curent, au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău. Astfel, municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

Conform datelor primăriei municipiului Chișinău, în primele trei luni ale anului curent, pe străzile capitalei au fost puse în circulație cinci troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, cinci troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda.

Tot astăzi, Î.M. „Parcul urban de Autobuze" a anunțat licitație pentru achiziționarea unui lot de autobuze cu parcurs. Anunțul despre licitație a fost publicat pe platforma electronică achizitii.md. Suma prevăzută pentru lotul de autobuze este de 50 milioane de lei, iar conform specificațiilor tehnice, unitățile trebuie să corespundă clasificări EURO 5, EURO 6, cu lungimea de 9, 12 și 18 metri. Totodată, au fost expediate scrisori cu toată informația tehnică despre autobuze către mai multe misiuni diplomatice acreditate la Chișinău cu privire la participarea companiilor de transport care să vină cu oferte. Ofertele pentru concurs pot fi depuse pînă la data de 14 aprilie 2021, ora 17:00, pe platforma electronică menționată.

Sursa: www.moldovenii.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.