Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 aprilie 2021, 10:45 views 2745
La Chișinău va fi reabilitat încă un pasaj subteran
07 aprilie 2021, 10:45 views 2745

La Chișinău va fi reabilitat încă un pasaj subteran

La Chișinău va fi reabilitată încă o trecere subterană.

Acest lucru a fost relatat de Primarul General al municipiului capitalei Ion Ceban, menționînd că este vorba despre trecerea subterană de la sensul giratoriu de lîngă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, scrie noi.md.

„Astăzi au început acţiunile de evacuare a gheretelor care erau amplasate în această subterană, iar în a doua jumătate a lunii aprilie vor fi iniţiate lucrările de reparaţie. Acestea vor include reabilitarea scărilor, pereţilor, tavanului şi podelelor, dar şi curăţarea canalizării pluviale. La fel, va fi modernizat sistemul de iluminat şi vor fi instalate camere de supraveghere video”, a specificat Ion Ceban.

Potrivit lui, toate subteranele pînă la renovare erau invadate de gherete și de mizeria lăsată în urma acestora, iar pentru trecători rămînea o cărărușă îngustă.

 „Această subterană este a doua ca mărime din capitală, după cea de la intersecţia str. Ismail şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt. Amintesc că în zonă sînt efectuate deja lucrări de schimbare a bordurilor ca parte a proiectului de reparație a străzii Ion Creangă care se efectuează în prezent”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.