Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2021, 14:40 views 2320
Cimitirul
12 aprilie 2021, 14:40 views 2320

Cimitirul "Sfîntul Lazăr" va fi deschis în următoarele 3 sîmbete

Locuitorii din capitală care vor să facă curățenie la cimitire o vor putea face și în următoarele trei sîmbete.

Decizia de a deschide porțile în aceste zile vine după ce în acest weekend zona a fost suprasolicitată. Precizările au fost făcute astăzi de către șefa întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare, în cadrul ședinței Primăriei.

„Referitor la activitatea cimitirelor, dacă nu este nevoie de intervenția comisiei atunci poate în zilele de sîmbătă așa putem permite oamenilor să facă curățenie la morminte. sîntem în preajma sărbătorilor pascale, și totodată, un lucru care trebuie menționat că demult timp s-a tot vorbit despre acest subiect. Cea de-a treia poartă, drumul și accesele la cimitirul Sfîntul Lazăr sînt amenajate și pot fi redeschise în viitorul cel mai apropiat”, a menționat Ceban.

„Noi ne străduim să respectăm toate restricțiile impuse de Comisia Națională, dar sîmbăta aceasta și duminică am fost suprasolicitați, am văzut că cetățenii vor să vină să facă ordine la morminte și este un lucru normal, de aceea am decis să vă propun să vedem situația care este pentru că am putea următoarele trei sîmbete să fim deschiși și pentru cei care vor să facă ordine și nu reușesc în zilele de lucru, pentru că cealaltă săptămînă vor fi restricții, am în vedere de la Paște, pînă la Paștele Blajinilor, ca să nu ni se creeze nouă lucrătorilor blocaje pe căile de acces din cimitire, atunci vom închide pentru accesul unitățile de transport, de aceea, noi următoarele sîmbete deschidem porțile pentru cei care vor să facă ordine.

Cu privire la poarta a treia, o să mai discutăm cu dumneavoastră și cînd sîntem gata o deschidem și pentru că drumurile acum se construiesc, calea de acces care unește strada Doina cu următoarele cartiere din cimitir este gata și sîntem aproape gata să deschidem poarta a treia și vom mai diminua din aglomerările din cele două porți”, a declarat Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”.

Săptămîna trecută, edilul capitalei a anunțat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie cu privire la sărbătorile Pascale, dar cel mai probabil, și în acest an, din cauza pandemiei vom marca sărbătoarea în cercuri restrînse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cimitir , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1649
Populația:
2183 locuitori

Albineţul Vechi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rediul de Sus, Rediul de Jos, Albineţul Vechi și Albineţul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2183 de oameni. Satul Albineţul Vechi a fost menționat documentar în anul 1649.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.