Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2021, 15:30 views 3296
Aleea artiștilor de creație din Parcul Catedralei, aproape gata
28 aprilie 2021, 15:30 views 3296

Aleea artiștilor de creație din Parcul Catedralei, aproape gata

Artiștii și meșterii populari care își vindeau anterior lucrările în scuarul „Mihai Eminescu" din centrul municipiului Chișinău s-ar putea muta în luna mai pe „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vînzare" din Parcul Catedralei Mitropolitane. Lucrările de amenajare a aleii sînt pe ultima sută de metri, anunță primarul Ion Ceban.

„Aleea artiștilor de creaţie, expoziție cu vînzare" din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului"– va deveni în curînd un nou punct de atracție turistică din capitală", a scris Ceban în această dimineață pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Capitalei, au fost deja finalizate lucrările de montare a celor 20 de plaforme, pe care artiștii și meșterii populari își vor putea expune produsele de artă.

„Fiecare suport este dotat cu încălzitor pentru perioada rece a anului și mobilier urban", susține Ion Ceban.

A fost deja schimbat și pavajul de pe alee, iar în prezent se lucrează la amenajarea spațiului verde. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Chișinău a alocat un buget de 700 de mii de lei, iar 80 de mii de euro au fost oferiți de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Alee , Chisinau , atracții turistice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.