Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 mai 2021, 16:05 views 4295
„Jazz în parc”. Primăria Chișinău lansează un program muzical săptămânal în aer liber
Foto: publika.md
12 mai 2021, 16:05 views 4295

„Jazz în parc”. Primăria Chișinău lansează un program muzical săptămânal în aer liber

Prinarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre lansarea unui program muzical săptămînal în aer liber - „Jazz în parc". Astfel, începînd de astăzi, 12 mai, în fiecare zi de miercuri se vor desfășura concerte în aer liber. Oamenii se vor putea bucura de muzica jazz începînd cu ora 18:00. Potrivit lui Ceban, ideea îi aparține Primăriei și comunității muzicienilor de jazz.

"Spectacolele de la Teatrul de Vară vor fi organizate la jumătate din capacitatea de locuri pentru spectatori (3300) și vor fi marcate în vederea păstrării distanței sociale și a măsurilor de siguranță recomandate de specialiști, în contextul pandemiei de COVID-19", a mai scris Ion Ceban.

Potrivit edilului-șef, scopul acestei inițiative este de a aduce muzica de diverse genuri mai aproape de oameni și a le oferi artiștilor o scenă ușor accesibilă.

Ceban a precizat că elevii, studenții și pensionarii vor putea achita jumătate din prețul biletului de intrare, adică 25 de lei. Primarul a menționat că Teatrul de Vară din Capitală este cel mai mare teatru în aer liber din Europa, edificat în 1957, cu o capacitate de 6 700 de locuri.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.