Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 mai 2021, 15:00 views 2628
Grădinițele din municipiul Chișinău vor avea un meniu alimentar unic
21 mai 2021, 15:00 views 2628

Grădinițele din municipiul Chișinău vor avea un meniu alimentar unic

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău a desfășurat ieri discuții publice privind aprobarea „Meniului - Model unic" pentru copii din instituțiile de educație timpurie cu regim de activitate prelungit.

Membrii unui grup de lucru au elaborat noul concept privind implementarea meniului model unic. În componența grupului au fost incluși directori de grădinițe, asistenți medicali, reprezentanți ai DETS din sectoare, responsabili de monitorizarea alimentației copiilor, nutriționiști, tehnologi.

La elaborarea Meniul-Model unic, specialiştii au ținut cont de următorii factori: calitatea produselor alimentare, cantitatea de calorii pe care o primește zilnic un copil, diversitatea produselor alimentare, promovarea alimentației sănătoase.

Alimentația gratuită a copiilor/elevilor din instituțiile de învățământ preșcolar, primar şi secundar din municipiul Chişinău este organizată în 167 de instituții de educație timpurie şi 128 de instituții de învăţământ preșcolar.

Anterior, grădinițele din fiecare sector al capitalei aveau meniuri diferite.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , alimentatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.