Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 mai 2021, 12:00 views 3735
Cum va fi marcată Ziua Copilului
30 mai 2021, 12:00 views 3735

Cum va fi marcată Ziua Copilului

Ziua Internațională a Copilului nu va fi liberă în anul 2021, pentru că ea nu este prevăzută în Codul Muncii drept zi nelucrătoare.

În anii precedenți, 1 iunie era declarată zi liberă prin hotărâre de Guvern, însă anul acesta nu s-a întâmplat acest lucru.

Autoritățile municipale din Chișinău au anunțat că în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, vor fi organizate mai multe activități pentru cei mici.

Marți, 1 iunie, în scuarul „Mihai Eminescu" vor fi desfășurate mai multe activități distractive începând cu ora 11:00. Va avea loc un program artistic, distractiv, cultural-educativ și va fi susținut un concert festiv, unde sunt așteptați copiii.

Totodată, municipalitatea precizează că evenimente similare vor avea loc în toate sectoarele din Capitală. Astfel, conform programului, sunt planificate următoarele evenimente:

Sectorul Botanica – havuzul muzical, începutul va fi la ora 11:30;Sectorul Buiucani – parcul „Alunelu", începutul va fi la ora 13:00;Sectorul Centru – scuarul M. Dolgan, începutul va fi la ora 11:00;Sectorul Ciocana – scuarul Preturii sect. Ciocana, începutul va fi la ora 12:00;Sectorul Râșcani – scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire", începutul va fi la ora 12:30.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. În cadrul evenimentului, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului". Data zilei copilului variază foarte mult între țări, iar data de 1 iunie a fost preluată de aproape 30 de state.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

copii , Ziua Copilului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.