Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iunie 2021, 15:00 views 2345
Lucrările pe strada Creanga ar putea fi finalizate mai devreme de termenul stabilit anterior
Foto: sputnik.md
15 iunie 2021, 15:00 views 2345

Lucrările pe strada Creanga ar putea fi finalizate mai devreme de termenul stabilit anterior

Lucrările de reparație de pe strada Ion Creangă ar urma să fie finalizate până la sfârşitul acestui an şi nu în martie 2022, cum este preconizat în contract.

25 de muncitori lucrează zilnic, iar responsabilii de pe şantier spun că singurul impediment în acest moment sunt ploile. Din noiembrie și până acum, muncitorii au aplicat primul strat de asfalt aproape pe întreg tronsonul. După asta, vor fi ridicate gurile de canalizare şi va fi turnat al doilea strat de asfalt.

"Ne străduim să terminăm totul în acest an. Vara trecută nu au fost precipitaţii, dar în acest an, sunt ploi. Pentru noi asta este un dezavantaj. Noi ne străduim şi să nu lucrăm mult de luni până vineri, ca transportul public să poată circula", a declarat dirigintele de şantier, Vasile Rusu.

De când au început lucrările pe strada Ion Creangă, nervii locuitorilor din sectorul Buiucani au fost întinşi la maximum. Transportul public a fost redirecţionat, iar, pe unele porţiuni, şoferii pot circula doar pe o bandă. Astfel, în orele de vârf, în zonă se creează ambuteiaje infernale.

"Trebuie să fie mai operativi, această stradă este foarte aglomerată. Sau ce, trebuie să se întindă un an întreg, doi chiar? Dar cred că acest disconfort va trece şi totul va fi bine".

"Sigur că e dificil, vedeţi cum se circulă, ce ambuteiaje sunt. E un coşmar. Trebuie mai repede să se repare şi îmi doresc să termine odată."

Totuşi, unii locuitori ai Capitalei sunt mai înţelegători şi spun că strada trebuia neapărat reparată.

"Lasă să repare, să facă cum trebuie. Eu sunt gata să aştept, important să fie drumuri bune."

"De ce să fie incomod? Drumul trebuie reparat. Aici era tare greu de circulat cu automobilul, cu troleibuzul."

Despre reparația străzii Ion Creangă s-a anunţat pentru prima dată încă în 2012. Atunci, a fost elaborat şi un caiet de sarcini. Lucrările propriu-zise au început însă abia peste şase ani. Proiectul presupune schimbarea reţelelor de apeduct şi canalizare, precum și asfaltarea drumului. Costurile sunt estimate la 70 de milioane de lei, bani alocați din bugetul local

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
60 locuitori

India este un sat din cadrul comunei Butor din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului India alcătuia 60 de oameni în anul 2007. Satul India a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.