Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iunie 2021, 11:00 views 2862
Stadionul Republican va trece sau nu în subordinea primăriei?
Foto: deschide.md
28 iunie 2021, 11:00 views 2862

Stadionul Republican va trece sau nu în subordinea primăriei?

Primăria Capitalei a fost refuzată de către Guvern să-i transmită în subordine Stadionul Republican, ce stă în ruine, în centrul Capitalei, de mai mulți ani.

Locația, unde și Statele Unite ar dori să-și construiască o nouă ambasadă, este disputată între instituțiile statului, dar niciun Guvern nu a luat încă o decizie finală privind viitorul acestui stadion, transmite unimedia.info.

„Guvernul ne-a spus nu, Președinția a menționat că nu ține de ea, iar Parlamentul, cred că nu a răspuns încă”, a declarat primarul Ion Ceban la emisiunea UNInterviu.

„Noi ne-am apucat de stadioane de plajă, împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, am dat în exploatare anul trecut, nimeni nu credea că în 6 luni vom reuși, avem și alte proiecte la care ne gîndim. Noi încercăm să ținem pasul cu angajamentele anunțate. Revenind la subiectul zilei de azi, responsabilitatea este a mea în fața oamenilor și eu vreau să vin cu rezultate nu să fiu blocat”, a adăugat edilul.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a transmis o scrisoare Parlamentului Republicii Moldova, Președinției Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova și Agenției Proprietăți Publice în vederea transmiterii din proprietatea statului în proprietatea municipiului Chișinău a bunului imobil, terenul Stadionului Republican Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău vrea ca mai multe clădiri și locații din capitală să treacă în proprietatea municipalității și să fie reabilitate. Este vorba despre Circul, Manejul cu zona Atletism, Clădirea distrusă de lîngă Artico - Liceul Real, Palatul Feroviarilor, Pădurea de la Porțile orașului și stadionul Republican.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , stadion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.