Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iunie 2021, 14:00 views 3496
Grădina Zoologică a devenit una din cele mai vizitate locații din capitală
29 iunie 2021, 14:00 views 3496

Grădina Zoologică a devenit una din cele mai vizitate locații din capitală

Grădina Zoologică din capitală a devenit un punct de atracție turistică, atît pentru locuitorii capitalei, dar și pentru cei din străinătate.

Zilnic, la Zoo vin în jur de 8-12 mii de vizitatori. Potrivit primarului general Ion Ceban, puii de tigru de la Grădina Zoologică din capitală au mai crescut și se simt bine, fapt îmbucurător.

„În general, numărul viețuitoarelor la menajerie a crescut în ultima perioadă, unele au adus pe lume pui, alte animale au fost aduse de la grădinile zoologice din Ucraina şi Federaţia Rusă. Grădina Zoologică s-a schimbat foarte mult în ultimul an, scările principale și rampa de acces de la intrare au fost reparate pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

Totodată, am extins numărul de voliere și a fost amenajată o nouă încăpere pentru diverse animale recent procurate, creîndu-le condiții bune de trai, iar per ansamblu a fost îmbunătățită și infrastructura menajeriei”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că în prezent cele mai vechi cuști în care stăteau anterior urșii au fost demolate și sînt construite altele noi pentru diverse specii de animale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.