Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2021, 12:30 views 3164
Vestitul restaurant „Sănătate”, făcut una cu pămîntul
Foto: tv8.md
08 iulie 2021, 12:30 views 3164

Vestitul restaurant „Sănătate”, făcut una cu pămîntul

Un restaurant altădată faimos a fost făcut una cu pămîntul, în decurs de doar cîteva zile.

Lucrările de demolare îi supără cel mai mult pe locatarii unui bloc din preajma șantierului, pentru că le sînt distruse și propriile apartamente.

Unora le-au fost afectați pereții, iar de pe altele au fost dezlipite plăcile de termoizolare. Cînd au început lucrările, locatarii din zonă au crezut că este cutremur, deoarece le vibra totul prin casă. Noii proprietari ai clădirii declară că au toate autorizațiile pentru lucrările pe care le efectuează. În loc urmează să fie ridicat un centru comercial.

Locatarii ne-au spus că și-au făcut izolare termică a locuințelor, iar în procesul de demolare a restaurantului plăcile de termoizolare au fost scoase. Această doamnă, care locuiește la etajul 3, zice că i-a fost dărîmată o bucată din colțul casei.

Locatarii mai spun că nu au fost informați despre acest tip de lucrări. Ei știau doar că va fi înlăturată tencuiala, dar timp de două zile, cît au durat demolările, praful le-a intrat în case, iar zgomotul a fost insuportabil.

Ba mai mult, oamenii aveau impresia că este cutremur continuu.

Localnicii ne-au mai povestit că, de mai bine de un an, noii proprietari ai restaurantului au bătut pe la ușile lor și le-ar fi cerut semnături, contra unei sume de 1000 de lei, pentru a începe lucrările.

În schimbul semnăturii de la notar, aceștia le-ar fi promis că vor face lucrări de amenajare a fațadei blocului. Totodată, ei nu le-ar fi explicat niciodată ce tip de lucrări planificau să efectueze.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , restaurant , demolare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.