Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iulie 2021, 09:30 views 2231
Ion Ceban, despre reabilitarea Scuarului „Catedralei” și a Parcului „Ștefan cel Mare”
Foto: primul.md
09 iulie 2021, 09:30 views 2231

Ion Ceban, despre reabilitarea Scuarului „Catedralei” și a Parcului „Ștefan cel Mare”

Primarul general Ion Ceban a venit cu unele precizări cu privire la reabilitarea Scuarului „Catedralei” și a Parcului „Ștefan Cel Mare”.

Fiind întrebat despre criteriile de selecție a acestor parcuri, Ceban a precizat că nu a fost un criteriu, pentru că autoritățile municipale intervin în zeci de zone verzi din capitală, atît pentru reabilitare, cît și construcții de la zero.

„Noi intervenim în zeci de zone verzi din municipiul Chișinău, începînd cu Parcul „La Izvor”, „Alunelul”, „Butoiaș” – din zona Nicolae Costin pînă la Calea Ieșilor. Anul trecut am renovat alte parcuri, acum sînt în proiectare Parcul „Dumitru Rîșcanu”, se fac intervenții în Valea Trandafirilor. Dacă vorbim de scuaruri, sînt la fel, zeci de scuaruri. Chișinău este un oraș verde și noi vrem să își recapete statutul de cel mai verde oraș din Europa. În ceea ce ține de aceste parcuri, nu le putem aborda ca pe celelalte, pentru că ele sînt monumente de arhitectură și au încărcătură istorică foarte mare. Astfel, trebuie să avem o abordare corespunzătoare”, a declarat Ceban.

 Cît ține de alocarea banilor, pentru ambele parcuri în acest an sînt 10 milioane de lei, bani destinați pentru procedurile curente, cheltuieli de concurs, etc. Ce ține de volumul de muncă și cheltuielile pentru reabilitare, se vor cunoaște după concursul propriu-zis.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.