Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iulie 2021, 15:30 views 2006
Primăria Chișinău organizează Festivalul Tinerilor Meșteșugari
09 iulie 2021, 15:30 views 2006

Primăria Chișinău organizează Festivalul Tinerilor Meșteșugari

În municipiul Chișinău va fi organizat, sîmbătă, 10 iulie, Festivalul Tinerilor Meșteșugari.

Peste 40 de tineri și meșteri populari își vor prezenta lucrările în Parcul „Alunelul" din capitală, începînd cu ora 14.00.

Scopul principal al festivalului este de a promova valorilor naționale și a meșteșugăritului în rîndul tinerilor, dar şi cel de a oferi tinerilor meșteșugari posibilitatea de a-și prezenta lucrările.

Cu această ocazie, în parc vor fi amenajate mai multe zone unde doritorii vor putea încerca diferite meșteșuguri tradiționale: workshop-uri de țesut covoare tradiționale, de pictat pe torbițe ecologice, de ceramică și un master-class de cioplire în lemn.

Totodată, pentru copii va fi amenajată o zonă specială, unde cei mici vor avea ocazia să participe la diverse activități, jocuri și face-painting.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Festival , Meșteșug

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.