Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2021, 11:00 views 2470
De miercuri în Chișinău va începe festivalul ”Buna Ziua”
13 iulie 2021, 11:00 views 2470

De miercuri în Chișinău va începe festivalul ”Buna Ziua”

Proiectul este dedicat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și va include diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întîlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (ușoară, clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.)

Potrivit unui comunicat remis presei, în cea de-a treia zi a forului, pe 16 iulie, Primăria Chișinău va organiza Conferința online „Chișinău - 585 de ani - un oraș între trecut și viitor", cu participarea a 82 de edili ai orașelor înfrățite și partenere ale capitalei.

În cadrul aceluiași Festival sînt prevăzute proiecții de film; competiții la șah, dame, table, expoziții de artă cu vînzare, tîrguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutieri turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată" etc.

Evenimentele incluse în program sînt organizate de Direcția Cultură, în conlucrare cu preturile de sector și Direcția generală economie, comerț și turism.

Acestea se vor desfășura în diverse locații, inclusiv în parcurile din oraș, în Scuarul „Mihai Eminescu", în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor”, în preajma fîntînilor arteziene, pe Strada Pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrîn, la filialele Bibliotecii Municipale „ B. P. Hasdeu", la Muzeul Orașului, la Cinematograful Patria Loteanu etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.