Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2021, 15:10 views 1868
Unde în centrul capitalei va apărea o parcare de 100 de locuri
28 iulie 2021, 15:10 views 1868

Unde în centrul capitalei va apărea o parcare de 100 de locuri

În centrul capitalei, pe terenul municipalității, unde anterior era amplasată o parcare ilegală, au început lucrările de amenajare a unei parcări publice cu peste 100 de locuri. Este vorba de str. Ismail 27.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent sînt efectuate lucrări silvotehnice.

„Totodată, a fost decapat un strat de pămînt şi pregătit terenul pentru aşternerea învelişului de pietriş. Ulterior, parcarea va fi asfaltată şi va fi aplicat marcajul rutier.

În curînd vor începe lucrările de amenajare şi a parcării de vis-a-vis, din bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 3, unde la fel vor fi create locuri de parcare. Amenajarea locurilor de parcare este o prioritate pentru municipalitate.

În paralel, identificăm şi alte locaţii atît în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile”, a declarat acesta.

Amintim că în proces de lucru este şi parcarea automată cu 4 nivele care urmează să fie amenajată în centrul capitalei.

Alte două parcări sînt amenajate în preajma parcului La Izvor. Una chiar la intrarea centrală în parc este deja funcțională, alta curînd va fi amenajată și va avea o capacitate de circa 400 de locuri și este amplasată pe strada Ghidighici, în preajma stadioanelor construite în parc.

Alte parcări sînt amenajate lîngă parcul Dendrariu, lîngă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parcare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.