Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2021, 17:00 views 2506
Alertă! Armata va reveni pe străzile capitalei?
28 iulie 2021, 17:00 views 2506

Alertă! Armata va reveni pe străzile capitalei?

Carabinierii și militarii vor reveni cel mai probabil, din nou, pe străzile din Capitală, dar și în preajma stațiilor de așteptare.

Această decizie a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publicăa mun. Chișinău după se înregistrează o creșere a numărului de cazuri COVID-19, dar și după ce tulpina indiană numită și „Delta” a fost confirmată la cîțiva moldoveni.

O solicitare în acest sens a fost aprobată, ieri, 27 iulie de membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău și expediată, cel mai probabil, în adresa MAI.

„Se solicită suportul imediat al organelor de forță (Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Carabineri, altor organe de forță) în patrularea străzilor și monitorizarea, respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv la stațiile de așteptare”, se arată în decizia CESP Chișinău.

Reamintim că de ieri, în Chișinău a fost institutit gradul de alertă „Cod Galben”.

Masca de protecție rămîne obligatorie în spațiile închise, în transportul public, dar și în locurile aglomerate.

Potrivit ofițerului de presă al Ministerului Apărării, Maria Aramă instituția nu a primit deocamdată o solicitare pentru a scoate membrii armatei în stradă, însă a luat act de decizia municipalității.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

militari , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
227 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Sadîc, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Cantemir și la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.