Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 septembrie 2021, 12:30 views 1357
În capitală a fost reactivat un spital nou pentru bolnavii de COVID-19
06 septembrie 2021, 12:30 views 1357

În capitală a fost reactivat un spital nou pentru bolnavii de COVID-19

Din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 în capitală a fost reactivat spitalul de Ftiziopneumologie. Este vorba de 150 paturi pentru de pacienți care includ și șase locuri în terapie intensivă.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei capitalei.

Totodată, responsabili din cadrul Direcției sănătate au precizat că la Spitalul Boli Contagioase Copii, în prezent sînt disponibile 100 de paturi pentru copiii infectați cu COVID-19.

Totodată, la Centrul COVID-19 de la Moldexpo poate fi acordat ajutor medical și în 30 de spații pentru terapie intensivă. Conform autorităților municipale, acestea sînt dotate cu echipament performant necesar. Acolo mai pot fi internați și 350 de pacienți infectați, dar și 100 care sînt la etapa de triaj.

Administrația publică locală afirmă că are spații rezervate în cazul eventualei înrăutățiri a situației epidemiologice. Acestea ar urma să fie reactivate la necesitate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , spital , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.