Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2021, 14:30 views 2273
Locuitorii capitalei sînt pregătiți să plătească pentru parcările cu plată din oraș
23 octombrie 2021, 14:30 views 2273

Locuitorii capitalei sînt pregătiți să plătească pentru parcările cu plată din oraș

Majoritatea respondenților unei cercetări de opinie publică efectuată în Chișinău s-au arătat disponibili să plătească pentru staționarea autoturismului la o parcare cu plată, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

La Primăria capitalei a fost prezentat astăzi un Studiu de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău, realizat de către o companie privată în perioada 28 mai-9 iunie curent.

În cadrul acestei cercetări a fost prezentat un sondaj de opinie la care au participat 1135 de persoane din municipiul Chișinău. Potrivit rezultatelor acestei cercetări sociologice, peste 60% din respondenți apreciază pozitiv crearea sistemului de parcări cu plată și sînt gata să plătească pentru o oră de parcare.

Principala concluzie a studiului de oportunitate este că problema locurilor de parcare poate fi soluționată printr-un complex de măsuri racordate la posibilitățile orașului, folosind inclusiv parteneriatele publice private.

Prezenți la eveniment, reprezentanții administrației municipiului Chișinău au anunțat că au planificat alocarea a o sută de milioane de lei pentru organizarea locurilor de parcare, inclusiv în zona Centrului istoric, dar și pentru crearea de parcări la intrarea/ieșirea din oraș.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parcare , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.