Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 ianuarie 2022, 09:30 views 2062
În Chișinău au fost recondiționate peste o sută de tomberoane uzate
29 ianuarie 2022, 09:30 views 2062

În Chișinău au fost recondiționate peste o sută de tomberoane uzate

Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate" a recondiționat în luna ianuarie peste o sută de containere menajere deteriorate, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, de pe platformele de colectare a deșeurilor menajere din oraș au fost ridicate circa o sută de tomberoane uzate care au fost reparate și vopsite. Cele mai multe tomberoane provin din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Astfel, de pe străzile București, Alexei Sciusev și Mihail Kogălniceanu au fost ridicate și reparate peste 30 de containere deteriorate.

Din sectorul Rîșcani al capitalei au fost reparate 15 tomberoane, restul containerelor au fost ridicate din sectorul Ciocana. Din sectorul Buiucani au fost ridicate zece containere care nu mai puteau fi reparate, fiind înlocuite cu altele noi.

Operatorul municipal de salubrizare deservește peste 10 mii de containere, dintre care aproximativ 1500 de tomberoane sînt pentru sortarea deșeurilor reciclabile.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , deşeuri , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.