Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2013, 11:05 views 15612
20 august 2013, 11:05 views 15612

Circul moldovenesc a renăscut în curtea lui Fiodor Buliga


Foto: tv7.md

Circarii moldoveni nu îmbătrinesc. Unul din ei este si Fiodor Buliga, care la 60 de ani continuă să înfrunte înaltimile. Bărbatul își castigă painea pe scenele din străinătate, fiind afectat de situatia in care a ajuns Circul de Stat din Chișinău. Acesta mai sustine, că dacă institutia ar deveni activă, el ar putea bucura publicul de acasă cu un show nemaintalnit în lume, relatează tv7.md.

Fiodor Buliga s-a născut în Chișinău, într-o familie de sportivi. Nu avea performante sportive. In echipa circarilor a întrat din curiozitate, prin anul 1974. O dată cu intrarea instituției în beznă, viata multor artisti, la fel ca si cea a lui Fiodor Buliga a luat o alta intorsatura. Recunoaste, la acest subiect ii vine greu să vorbească.

După ce s-a recuperat a mers la Colegiul de Circ și Estrada din Moscova, unde a jucat aproape 19 ani. America, Belarus, Kazahstan, China, Ucraina sunt doar cateva țări, în care circarul a dat spectacole. Acasă revine inainte de turnee. Și-a amenajat în ograda o arena nemaintalnita pentru antranamente. Iar la moment antrenează un băiat de 13 ani, pe care l-a descoperit in Minsk. Cei doi pregatesc un program pentru viitorul festival din Italia.

Dimineata si seara pret de două ore bărbatul atîrnă la bara, facând abstracţie de cei 60 de ani bătuti în cuie. El dă asigurări că niciun circ din lume nu are un repertoriu precum show-rile lui.

Cuvinte cheie:

Moldova , circ , artist

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
598 locuitori

Coicova este un sat din cadrul comunei Doibani I din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Coicova alcătuia 598 de oameni în anul 2011. Satul Coicova a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.