Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2014, 16:12 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 12188
Sărbătoare la Străşeni
Foto: jurnaltv.md
27 octombrie 2014, 16:12 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 12188

Sărbătoare la Străşeni

Sărbătoare mare la Străşeni! Localnicii au ieşit cu mic cu mare pe străzile din centrul oraşului pentru a petrece de hramul localităţii. Muzica bună, carnea care a sfîrîit pe grătare şi festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de nuntă i-au făcut să mai uite de problemele de zi cu zi.

Sărbătoarea oraşului a început cu Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de nuntă. Bătrînii şi-au adus aminte cu nostalgie de nunţile de altă dată.

Pe lîngă tradiţiile de nuntă de la noi, locuitorii oraşului au putut vedea cum se petrece şi în alte comunităţi.

Unii nu au mai rezistat mirosului de frigărui şi au dat iama la terasele provizorii unde au gustat şi cîte un pahar de vin de anul acesta.

Alţii au profitat de sărbătoare şi şi-au întins tarabele pentru a face un ban. Nu au lipsit nici tradiţionalele lupte pentru cocoş şi berbec.

Spre seară, atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de mai mulţi interpreţi autohtoni, iar spectacolul va culmina cu un recital al trupei de peste Prut, Ro-mania.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.