Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 aprilie 2018, 11:45 Muzica populară views 14642
Concurs de desene pentru minorii de la Penitenciarul din Cahul (Foto)
24 aprilie 2018, 11:45 Muzica populară views 14642

Concurs de desene pentru minorii de la Penitenciarul din Cahul (Foto)

Conducerea Penitenciarului nr.5-Cahul a organizat un Concurs de desene ale copiilor din instituție, avînd ca temă: „Un mod sănătos de viață".

La aprecierea lucrărilor s-a ținut cont de respectarea temei de concurs, originalitatea și claritatea mesajului. Participanții au fost menționați de către conducerea penitenciarului cu diplome.

„În activitatea penitenciarului sistematic organizăm măsuri educaționale pentru copiii aflați aici, fie prin participarea la programele standard, fie la măsuri ocupaționale. De data aceasta i-am invitat să-și pună la încercare talentul și creativitatea, explorînd modul sănătos de viață", a menționat Veaceslav Stoiu, șeful interimar al Penitenciarului Cahul.

„Ma bucur că particip la acest eveniment, ne-au oferit posibilitatea să expunem, printr-un desen, un gînd frumos și sănătos", a spus un deținut participant la concurs.

Conducerea sistemului penitenciar își reafirmă intenția de a susține procesul de resocializare a persoanelor private de libertate, care să-i determine să devină mai buni și mai utili pentru comunitate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Penitenciar , desen , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.