Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2016, 15:15 Muzica uşoară views 6659
O nouă atracție turistică: zidul Călărașiului
18 august 2016, 15:15 Muzica uşoară views 6659

O nouă atracție turistică: zidul Călărașiului

Un perete sumbru din centrul orașului Călărași va căpăta, în scurt timp, un nou aspect. Roți de căruță, biciclete vechi, dar și alte obiecte din metal își vor găsi locul aici.

Acest perete este situat între Muzeul de Istorie și Etnografie și "Parcul florilor", așa cum l-a botezat Mariana Iurcu, ghid la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.

Tot ea a explicat: "Este un perete care necesită schimbare, de aceea m-am gîndit să-i dăm un pic de viață, pentru a deveni, de ce nu, cu timpul, o adevărată atracție turistică".

S-au inclus în realizarea acestei idei patru tineri voluntari, cu vîrsta cuprinsă între 11 și14 ani. Este vorba de de frații Daniel, Emanuel și Cornel Răilean, precum și de Simona Luca. "Acești copii muncesc necondiționat, pentru a da culoare orașului drag. Sînt mîndră că tînara generație, care ne vine din urmă, nu este nepăsătoare față de cultura, de arta și frumusețea orașului nostru", a specificat Mariana Iurcu.

Pînă la 20 august, peretele, cu o lungime de aproximativ 15 metri, va avea o cu totul altă înfățișare, înfrumusețînd orașul. Aici și-au găst locul, deocamdată, doar cinci biciclete. Atît s-a reușit să se adune. Micii voluntari, însă, își doresc încă măcar cinci biciclete. "Venim cu un apel către toți călărășenii, care au obiecte vechi din metal: să nu le arunce, să le aducă la noi, la muzeu, pentru a le da viață și, ulterior, să le vadă pe acest zid", a accentuat Mariana Iurcu.

Dînsa a mai spus că Zidul Călărașiului, așa cum l-a numit, mai în glumă, mai în serios, se va păstra aproape intact, pentru a-i sublinia vechimea, după care a concis: "Deja trecătorii, care merg pe alături, se minunează de ceea ce realizăm, iar micii noștri voluntari sînt entuziasmați de munca pe care o fac, implicîndu-se la maximum".

Sursa: www.expresul.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.