Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 decembrie 2015, 17:10 Muzica jazz views 8481
Oraşul Căuşeni are un drum de ocolire
04 decembrie 2015, 17:10 Muzica jazz views 8481

Oraşul Căuşeni are un drum de ocolire

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a participat astăzi la deschiderea oficială a drumului de ocolire a orașului Căușeni, construit din mijloacele fondului rutier naţional, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Premierul interimar a apreciat faptul că drumul de ocolire va exclude trecerea transportului de tranzit prin centrul oraşului Căușeni, dar şi prin satul Cîrnăţeni, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra mediului și infrastructurii rutiere.

Gheorghe Brega a declarat că datorită acestui drum nou, oamenii se vor simţi mai siguri pentru securitatea lor, dar și a copiilor, vor putea respira aer mai curat și vor scăpa de zgomotul motoarelor în raza oraşului.

Şeful interimar al Executivului a dat asigurări că banii, prevăzuţi în fondul rutier pentru achitarea lucrărilor respective, vor fi achitaţi integral în cel mai scurt timp companiei care a realizat proiectul.

La propunerea Premierului interimar, de această dată, panglica simbolică a fost tăiată de către muncitori care au participat la realizarea proiectului.

La eveniment au mai participat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, reprezentanții autorităților publice locale şi locuitori ai satului Cîrnăţeni.

Avînd lungimea de 7,5 km, drumul de ocolire a orașului Căușeni are o importanță majoră pentru Republica Moldova deoarece asigură legătura de alternativă pe direcția Chișinău – Odesa. Acesta este parte componentă a drumului naţional R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă. Costul total al proiectului a constituit peste 200 de milioane de lei.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , prim-ministru , ocolire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.