Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 februarie 2018, 09:40 Muzica rock views 12935
Transnistria înăsprește pedepsele pentru cruzimea faţă de animale
09 februarie 2018, 09:40 Muzica rock views 12935

Transnistria înăsprește pedepsele pentru cruzimea faţă de animale

În regiunea transnistreană se înăspresc pedepsele pentru cruzimea faţă de animale.

Începînd cu 1 martie, atît pedepsele contravenționale, cît și cele penale vor fi mai dure, iar în cazul circumstanțelor agravante făptașii riscă chiar și pînă la cinci ani de închisoare.

Presa din regiune scrie că în prezent amenda ajunge pînă la 920 de ruble transnistrene dacă este vorba despre o încălcare contravențională. Din 1 martie, amenda va oscila între 1.840 și 2.760 de ruble transnistrene.

Dacă este faptă penală, inculpatul va risca amendă între 3.680 și 12.880 de ruble sau pedeapsă cu închisoare pînă la trei ani. În cazuri agravante, pedeapsa maximă este de 5 ani de închisoare. În prezent pedeapsă cu închisoare se aplică doar făptașilor care acționează în grup. Aceștia pot fi condamnați la doi ani de privațiune de libertate.

Și lista circumstanțe agravante a fost extinsă. Astfel, circumstanțe agravante vor fi considerate: cruzimea faţă de animale cu aplicarea acțiunilor sadice, în prezența minorilor, în public, în mediul online sau în privința mai multor animale concomitent.

La Chișinău, voluntarii care apără drepturile animalelor au organizat mai multe acțiuni de protest la care au cerut introducerea pedepsei penale pentru cruzimea faţă de animale, însă acest lucru așa şi nu s-a întâmplat. Un proiectul de modificare și completare a Codului Penal prevede amenzi cuprinse între 25.000 și 37.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 100 la 180 de ore sau închisoare până la doi ani.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , animale , pedeapsă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.