Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 aprilie 2019, 10:51 Muzica rock views 16405
Krasnoselski vrea să redenumească regiunea transnistreană
19 aprilie 2019, 10:51 Muzica rock views 16405

Krasnoselski vrea să redenumească regiunea transnistreană

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vrea ca Transnistria să fie redenumită în Pridnestrovie.

Potrivit lui, termenul „Transnistria" a fost inventat de partea moldovenească și „are un concept de ocupație, care conduce la ideea fascismuluu și a nazismului", notează agora.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe de lucru cu așa-zisul premier al regiunii, scrie presa locală. „Termenul de „Transnistria", folosit în Occident, este inacceptabil pentru Pridnestrovie: a apărut în timpul ocupației fasciste-române pentru a desemna guvernarea românească", a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul nerecunoscut a mai spus că a recomandat mai multor diplomați să se folosească noua denumire a regiunii. „Străinii trebuie să se obișnuiască să utilizeze adevărata denumire", a menționat el.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lescnic, solicitată de Publika TV, a declarat că, în procesul de negocieri, în toate documentele elaborate pe platforma OSCE, se utilizează doar sintagma „conflictul transnistrean" și, respectiv, denumirea „Transnistria", formulă care este acceptată la nivel internațional.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1515 locuitori

Parcova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Parcova și Fîntîna Albă. Satul Parcova se află la o distanță de  12 km de orașul Edineț și la 200 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1515 oameni.Prima atestare documentară a satului Parcova, pe Ciuhur, din ținutul Hotin, datează din anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.