Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2021, 16:00 Muzica rock views 2624
Intrare liberă în Transnistria după vaccinare. Ce trebuie să prezentăm la punctul de trecere?
17 martie 2021, 16:00 Muzica rock views 2624

Intrare liberă în Transnistria după vaccinare. Ce trebuie să prezentăm la punctul de trecere?

Persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor avea acces liber în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către responsabilii pentru relații externe de la Tiraspol.

Astfel, persoanele care au fost imunizate împotriva COVID-19 nu vor mai fi obligate să obțină permisiune de la reprezentanții Tiaspolului sau să prezinte un rezultat negativ la coronavirus. Singura condiție va fi prezentarea dovezii documentare a imunizării, pe suport de hârtie, scrie NewsMaker.

După cum au remarcat autoritățile transnistrene, documentele digitale de vaccinare nu reprezintă o bază pentru intrarea nestingherită în regiunea transnistreană.

Amintim că, anterior, Tiraspolul a impus restricții privind circulația în regiunea din stânga Nistrului, persoanele nerezidente fiind nevoite să obțină permisiunea de la „sediul operațional".

„Cererea ar trebui trimisă cu cel puțin o zi înainte de călătoria planificată. Este necesar să indicați data sosirii, perioada șederii, scopul vizitei, numărul de telefon de contact. Atașați la acesta copii ale următoarelor documente: buletin de identitate, permis de conducere (atunci când călătoriți cu transportul privat), precum și (dacă este necesar) confirmarea scopului vizitei. Este obligator să așteptați rezultatul examinării cererii", se arată în decizia autorităților transnistrene.

După ce au primit permisiunea, cetățenii străini care prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosire, nu vor trebui să fie în carantină. „Dacă, la sosire, un cetățean străin refuză să facă un test PCR, acesta trebuie să se auto-izoleze cel puțin 14 zile. Oricine dorește să efectueze un test PCR îl poate face într-o instituție medicală din orașul unde ajunge", se mai arată în decizie.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , coronavirus , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.