Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 decembrie 2015, 11:05 Cîntecul de autor views 8053
Trafic cu mercur
13 decembrie 2015, 11:05 Cîntecul de autor views 8053

Trafic cu mercur

Doi bărbaţi sunt suspectați de poliție în legătură cu circulația substanțelor toxice. Bărbații, cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 de ani, sunt din oraşul Cantemir. Potrivit polițiștilor, suspecții dețineau 8 kg de mercur, transmite IPN.

În urma investigaţiilor efectuate de către angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii s-a stabilit că mercurul urma să fie comercializat pe piaţa neagră a ţării, venitul fiind estimat la aproximativ 200 000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, forţele de ordine au depistat şi ridicat un pistol pneumatic de model „Bereta", iar într-un ascunziş săpat în pământ au fost depistate două sticle de jumătate de litru cu o substanţă de culoare argintie asemănătoare cu mercurul.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza Codului Penal. Persoanele culpabile de „Încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice" se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.