Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2018, 12:15 views 10800
Pe străzile din Ceadîr-Lunga vor fi instalate camere de supraveghere video
26 martie 2018, 12:15 views 10800

Pe străzile din Ceadîr-Lunga vor fi instalate camere de supraveghere video

Autorităţile municipiului Ceadîr-Lunga au decis să instaleze în mai multe sectoare ale localităţii camere video, fapt ce va permite „combaterea mai eficientă a vandalismului". Procesul urmează să fie finalizat până pe 10 iunie, cînd este sărbătorită Ziua Oraşului.

Potrivit primarului de Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal, în câteva sectoare ale municipiului vor fi instalate peste 30 de camere de urmărire video. Iniţial, în acest scop din bugetul local a fost alocată suma de o sută de mii de lei.

„Pentru început vom instala camere în câteva sectoare, însă în anul următor astfel de aparate vor fi în tot oraşul. Sper că orăşenii vor reacţiona normal la această iniţiativă, pentru că este vorba şi de securitatea lor", a spus Topal pentru gagauzinfo.md.

Edilul s-a arătat convins că, odată cu instalarea camerelor pe străzile municipiului, în localitate vor fi soluţionate mai multe probleme.

„Este un proiect important pentru oraş. Astfel, vom putea monitoriza în regim on-line situaţia din localitate. De asemenea, va fi mai uşor de identificat persoanele care încalcă ordinea publică, inclusiv vandalii. Totodată, camerele vor fi şi o bună metodă de profilaxie, pentru că eventualul infractor, ştiind că oraşul este supravegheat de camere, nu se va încumeta să comită o încălcare de drept", a subliniat Anatoli Topal.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ceadîr-Lunga , camere video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.