Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2017, 15:40 Cetatea Neamț views 7074
La Costești, raionul Ialoveni va fi construit un Complex Turistic Sportiv
21 februarie 2017, 15:40 Cetatea Neamț views 7074

La Costești, raionul Ialoveni va fi construit un Complex Turistic Sportiv

În satul Costești, raionul Ialoveni, urmează să fie construit un Complex Turistic Sportiv, iar pe lîngă construcția propriu-zisă vor fi executate lucrări de amenajare a teritoriului: 1500 de locuri disponibile pentru spectatori cu acoperiș, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardeor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectat.

Tot în cadrul acestui proiect aplicantul își propune editarea a 2000 de exemplare a Ghidului Turistic Sportiv, care va conține informații despre traseele turistice din zona centru. Complexului Turistic Sportiv va fi gazda competițiilor sportive între tinerii din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zîmbreni, Pojoreni, Ialoveni și întreg centrul Republicii Moldova.

Acest proiect ambițios își propune creșterea numărului turiștilor atrași în zona complexului turistic sportiv, ceea ce va duce la creșterea veniturilor generate de prestarea serviciilor de turism în regiune și la dezvoltarea economică a localității.

De asemenea, practicarea activă a sportului va duce la îmbunătățirea factorilor de sănătate a peste 10000 de tineri și a populației beneficiare din raionul Ialoveni, iar acest lucru va duce la creșterea și stimularea sportivilor de performanță din Zona Centru.

Pentru acest proiect Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 2,5 milioane lei din totalul de 22,5 milioane lei solicitați pentru realizarea proiectului.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.