Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2017, 16:45 views 5706
Muzeul Satului la Ruseştii Noi
03 martie 2017, 16:45 views 5706

Muzeul Satului la Ruseştii Noi

Clădirea Muzeului local din Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, a fost dată în exploatare astăzi, 3 martie. Acesta este primul centru expoziţional din localitate unde vizitatorii vor putea face cunoştinţă cu cele mai relevante momente din istoria localităţii, dar şi vor putea participa la diverse activităţi culturale.

Potrivit unui comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, renovarea clădirii a fost posibilă grație investițiilor din Fondul Național de Dezvoltare Regională în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în nouă localități, crearea oportunităților de investire în turism". Lucrările de renovare a clădirii au costat aproximativ un milion de lei.

Potrivit primarului localității, Pavel Codreanu, în scurt timp primăria intenționează să anunțe un concurs de selectare a exponatelor pentru Muzeu la care vor fi îndemnați să participe toți locuitorii satului Ruseștii Noi și Ruseștii Vechi. Autoritățile intenționează să organizeze deschiderea oficială a muzeului la începutul acestei veri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzeu , Muzeul Satului , turism , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.