Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2018, 11:30 views 16527
Un program de susţinere cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat din 2018 în UTA Gagauz-Yeri
27 ianuarie 2018, 11:30 views 16527

Un program de susţinere cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat din 2018 în UTA Gagauz-Yeri

Un program de asigurare cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat în UTA Gagauz-Yeri din anul curent. Pentru acest proiect din bugetul autonomiei a fost alocată suma de două milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Alexei Zlatovcen, şeful Direcţiei regionale pentru sănătate şi protecţie socială, de alimentaţie gratuită vor beneficia patru categorii de copii. „Hrana va fi distribuită în funcţie de vârsta şi regimul alimentar al copiilor. Pentru micuţii de până la şase luni, alimentaţi în întregime cu hrană artificială, este prevăzută o anumită schemă de distribuire a produselor şi alta pentru cei care sunt cu regim de hrană mixt. La fel este şi cu copiii de la şase la 12 luni", a menţionat Alexei Zlatovcen, citat de gagauzinfo.md.

De asemenea, mamele copiilor mai mari vor putea primi gratuit piureuri, iaurt şi chefir.

„Este vorba de un proiect care nu are scopul să înlocuiască laptele de mamă, ci, dimpotrivă, acolo unde este nevoie să susţină familiile cu nou-născuţi, asigurându-le cu produse verificate, sănătoase şi folositoare. Acest ajutor va fi oferit doar în urma indicaţiilor medicului de familie, care va trebui să noteze în fişa copilului dacă sunt ori nu oportune suplimentele alimentare", a precizat funcţionarul.

În prezent în autonomia găgăuză activează cinci programe de protecţie socială a mamei şi copilului. Pentru acestea anual este valorificat un buget de şapte milioane de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , alimentatie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.